Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magnéziumhiány figyelmeztető jelei
  2024-02-09 21:14:36, péntek
 
  Nagyon sok ember még mindig nem érti a magnézium fontosságát, holott tisztában vannak például a kalcium- és a vaspótlás lényegességével is. Ennek ellenére a megfelelő magnézium szint nagyon fontos az agy, a szív- és izomfunkciók működéséhez, valamint a szilícium-dioxiddal, a D- és K-vitaminokkal együtt elősegíti a csontok egészségét is.

A magnéziumhiány gyakoribb, mint gondolnád. Íme a figyelmeztető jelek, amelyek utalhatnak ennek a nagyon fontos ásványnak a hiányára. Ha ezek valamelyiké tapasztalod magadon, azonnal kezdj el jó minőségű magnézium kiegészítőt fogyasztani, hogy megfelelő ütemben pótolhasd szervezetedben a magnéziumot.

1. Fülcsengés vagy hallásvesztés
A fülzúgás, vagy a konstans, magas fülcsengés a magnéziumhiány gyakori tünete, akárcsak a hallásvesztés. Nagyon sok tanulmány foglalkozik a fül egészségével és az ezzel kapcsolatban álló megfelelő magnézium szinttel. Az elegendő mennyiségű magnézium megakadályozza a szabad gyökök kialakulását, amik akár halláskárosodáshoz is vezethetnek.

2. Izomgörcsök vagy remegés
A magnézium alapvető az izmok megfelelő működéséhez. Magnézium nélkül a test görcsös állapotba kerülhet, hiszen hiányzik az izmok nyugalmához szükséges ásványi anyag. Ezért fogyaszt sok nő magnézium kiegészítőt és ezért található meg annyi alvássegítő készítményben is. A megfelelő mennyiségű magnézium hiánya izomgörcshöz és izomrángáshoz vagy alvás közbeni lábgörcshöz vezethet. Ezt talán már Te is tapasztaltad. Igen kellemetlen élmény fájdalmas lábgörcsölésre ébredni hajnalban.

3. Depresszió
A magnéziumhiány és a depresszió közötti kapcsolatot évszázadokkal ezelőtt megértették, amikor az orvosok mentális rendellenességek kezelésére használták a magnéziumot. A modern tudományok támogatták ezt a nézőpontot. Egy horvátországi pszichiátriai kórházban végzett tanulmány szerint nagyon sok öngyilkos hajlammal rendelkező páciensnek volt alacsony a magnézium szintje. Ezek alapján elmondható, hogy a magnézium remek antidepresszánsnak bizonyul.

4. Rendellenes szívfunkció
Ahogyan arról korábban szó volt, az alacsony magnéziumszint hatással lehet az izmokra az egész testben, beleértve a szívizmokat is. Az elégtelen magnézium-ellátás szívritmuszavart okozhat, ilyenkor a szív képtelen rendesen verni és szívroham és stroke is lehet a következménye.

5. Vesekő
Sok ember hiszi azt, hogy a vesekövet a kalciumtöbblet okozza, de valójában a magnézium hiánya a bűnös. A magnézium megelőzi ezeknek a köveknek a kialakulását azzal, hogy gátolja a kalcium és az oxalát kötődését - ez a két összetevő alkotja ugyanis a vesekövet. A vesekő nagyon kínzó fájdalmat tud okozni, szóval nem árt tudni, hogy a megfelelő magnéziumpótlás képes megelőzni őket!

Ha a felsorolt tünetek közül bármelyiket tapasztalod, fogyassz több napraforgót, tökmagot, mandulát, fekete babot, kesudiót és spenótot stb. mert ezek mind természetes magnéziumforrások.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: szívritmuszavart, rendellenességek, magnéziumpótlás, lényegességével, szervezetedben, megakadályozza, magnéziumszint, magnéziumhiány, lábgörcsölésre, kalciumtöbblet, horvátországi, hallásvesztés, következménye, évszázadokkal, izomrángáshoz, figyelmeztető, készítményben, pszichiátriai, izomfunkciók, vitaminokkal, izomgörcshöz, egészségével, kialakulását, tapasztaltad, kapcsolatban, fogyasztani, szívfunkció, kiegészítőt, alvássegítő, rendellenes, megértették, természetes, magnéziumot, nyugalmához, fontosságát, foglalkozik, magnézium fontosságát, vaspótlás lényegességével, megfelelő magnézium, csontok egészségét, magnéziumhiány gyakoribb, figyelmeztető jelek, nagyon fontos, magnéziumhiány gyakori, ezzel kapcsolatban, elegendő mennyiségű, szabad gyökök, magnézium alapvető, izmok megfelelő, test görcsös, izmok nyugalmához, megfelelő mennyiségű,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ne kapaszkodj magasabbra,  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Fehér virág  A Megváltó szolgálatában  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Alázat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Reggel van  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Éretlen vers  Adakozás  Irgalom és ítélet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Alázat  Mai harmónia kártyám  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Hogy lehet megtartani  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Png kislány  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Akarat  Reggel van  Csak a fogyatkozás látható  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Szép napot kívánok  Nagyi telefonál  Nem méltó hozzád  Png cica  Akik bántanak téged  A sors  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png kislány  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Png csokor  Png csokor  Mi lenne ha  A sors  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nevem  Még csak most kezdődik a nap  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Png csokor  Albert Einstein gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Egy lelki imádság  Png cica  Facebookon kaptam  Png nő  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Esti kép  Boldog születésnapot a ma ünne... 
Bejegyzés Címkék
magnézium fontosságát, vaspótlás lényegességével, megfelelő magnézium, csontok egészségét, magnéziumhiány gyakoribb, figyelmeztető jelek, nagyon fontos, magnéziumhiány gyakori, ezzel kapcsolatban, elegendő mennyiségű, szabad gyökök, magnézium alapvető, izmok megfelelő, test görcsös, izmok nyugalmához, megfelelő mennyiségű, depresszió közötti, orvosok mentális, modern tudományok, horvátországi pszichiátriai, magnézium szintje, magnézium remek, alacsony magnéziumszint, egész testben, elégtelen magnézium-ellátás, szív képtelen, kalciumtöbblet okozza, magnézium hiánya, magnézium megelőzi, kialakulását azzal, oxalát kötődését, vesekő nagyon, megfelelő magnéziumpótlás, felsorolt tünetek, szívritmuszavart, rendellenességek, magnéziumpótlás, lényegességével, szervezetedben, megakadályozza, magnéziumszint, magnéziumhiány, lábgörcsölésre, kalciumtöbblet, horvátországi, hallásvesztés, következménye, évszázadokkal, izomrángáshoz, figyelmeztető, készítményben, pszichiátriai, izomfunkciók, vitaminokkal, izomgörcshöz, egészségével, kialakulását, tapasztaltad, kapcsolatban, fogyasztani, szívfunkció, kiegészítőt, alvássegítő, rendellenes, megértették, természetes, magnéziumot, nyugalmához, fontosságát, foglalkozik, lábgörcshöz, tapasztalod, kapcsolatot, bármelyiket, szívizmokat, kellemetlen, izomgörcsök, működéséhez, valamelyiké, napraforgót, vezethetnek, fülcsengés, depresszió, mennyiségű, támogatták, páciensnek, rendelkező, elmondható, kezelésére, nézőpontot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.